Steunmaatregelen voor werknemersopleidingen


Sectorale steun van FTMA

FTMA vzw biedt financiële steun voor opleidingen en advies aan ondernemingen aan bedrijven in paritair comité 111.1&2 in de provincie Antwerpen. Verdere informatie kan u terugvinden bij “Financiering FTMA”.

KMO-portefeuille


De KMO-portefeuille is de vernieuwde BEA-maatregel en de vroegere opleidings-en adviescheques. De Vlaamse overheid betaalt hiermee en stuk van de factuur van de lesgever. Ook advies over ondernemen, innoveren en internationaliseren kan gedeeltelijk met de KMO-portefeuille gefinancierd worden.
Lees verder...

FTMA vzw is erkend als dienstverlener voor de peiler Opleiding met de volgende gegevens:
Erkenningsnummer : DV.O101369 (Opleiding)
Erkend van: 22/05/2006
Erkend tot: 31/12/2099
 

Vlaams opleidingsverlof (Voorheen betaald educatief verlof)


Voor de werkgever is de loonkost een belangrijk deel van de opleidingskost. Hij kan hiervan een deel recupereren bij de federale overheid via het systeem van Vlaams opleidingsverlof. Gedetailleerde informatie kan u terugvinden in de gids “Wegwijs in het Vlaams opleidingsverlof”.
Opgelet vanaf 2017 zijn er een aantal wijzigingen. FTMA & VIBAM dienen de opleidingen te laten goedkeuren op het paritair comité. Dit betekent dat uw aanvraag 1 maand voor start van de opleiding bij ons moet zijn. Meer info....

ESF en Hefboomkrediet


In sommige gevallen kan het nuttig zijn om een aanvraagdossier samen te stellen voor een substantiële en gecombineerde Europese en Vlaamse cofinanciering van allerlei kosten van uw werknemersopleidingen.

Diversiteitsplannen 

Met een diversiteitsplan kunnen bedrijven via concrete acties hun personeelsbeleid versterken en vacatures invullen met competente medewerkers van diverse achtergrond (ouderen, allochtonen, mensen met een arbeidshandicap).Klik hier voor meer informatie.

Ervaringsfonds: ervaring houden en inzetten

Het Ervaringsfonds van de federale overheid richt zich tot alle werkgevers van bedienden en  arbeiders van 45 jaar en ouder.  Klik hier voor meer informatie.