Steunmaatregelen voor werknemersopleidingen


Sectorale steun van FTMA

FTMA vzw biedt financiële steun voor opleidingen en advies aan ondernemingen aan bedrijven in paritair comité 111.1&2 in de provincie Antwerpen. Verdere informatie kan u terugvinden bij “Financiering FTMA”.

KMO-portefeuille


De KMO-portefeuille is de vernieuwde BEA-maatregel en de vroegere opleidings-en adviescheques. De Vlaamse overheid betaalt hiermee en stuk van de factuur van de lesgever. Ook advies over ondernemen, innoveren en internationaliseren kan gedeeltelijk met de KMO-portefeuille gefinancierd worden.
Lees verder...

FTMA vzw is erkend als dienstverlener voor de peiler Opleiding met de volgende gegevens:
Erkenningsnummer : DV.O101369 (Opleiding)
Erkend van: 22/05/2006
Erkend tot: 31/12/2099
 

Vlaams opleidingsverlof (Voorheen betaald educatief verlof)


BETAALD EDUCATIEF VERLOF WORDT VLAAMS OPLEIDINGSVERLOF VANAF 1 MEI 2019
De hervorming houdt veranderingen in voor zowel de werknemer, de werkgever als de opleidingsverstrekker.

Voor opleidingen met startdatum 1 september 2019 of later geldt de regelgeving van het Vlaams opleidingsverlof (VOV) in plaats van de regelgeving van het betaald educatief verlof (BEV).

Wie ten laatste schooljaar 2018-2019 startte met een opleiding met gebruik van betaald educatief verlof (BEV), kan onder dezelfde voorwaarden deze opleiding verderzetten met gebruik van betaald educatief verlof.

Vanaf 1 mei 2019 worden de opleidingen gescreend op basis van de regelgeving van Vlaams opleidingsverlof. Aanvragen moeten dan online worden ingediend.

Voor meer info: https://www.werk.be/online-diensten/vlaams-opleidingsverlof/opleidingsverstrekker
 

ESF en Hefboomkrediet

In sommige gevallen kan het nuttig zijn om een aanvraagdossier samen te stellen voor een substantiële en gecombineerde Europese en Vlaamse cofinanciering van allerlei kosten van uw werknemersopleidingen.

Diversiteitsplannen 

Met een diversiteitsplan kunnen bedrijven via concrete acties hun personeelsbeleid versterken en vacatures invullen met competente medewerkers van diverse achtergrond (ouderen, allochtonen, mensen met een arbeidshandicap).Klik hier voor meer informatie.

Ervaringsfonds: ervaring houden en inzetten

Het Ervaringsfonds van de federale overheid richt zich tot alle werkgevers van bedienden en  arbeiders van 45 jaar en ouder.  Klik hier voor meer informatie.